Rólunk

Cégünk, az E-chain Kft. 2009-ben alakult. Fő tevékenysége ebben az időszakban a mérnöki tanácsadás volt.

2010-ben cégünk kapcsolatba került a SONY gépgyártó részlegének európai kereskedelmi csoportjával, aminek következtében részt vettünk a SONY azon projektjeiben, ahol beültető gépeket, illetve optikai ellenőrző gépeket adott el. Ezekben a projektekben mi adtuk a szükséges támogatást a gépek telepítése, beüzemelése, adott esetben hibajavítása során, illetve ahol szükséges volt, ott programokat írtunk a gépekhez. Később ez a tevékenység kibővült egy kereskedelmi oldallal is, így a SONY magyarországi és romániai disztribútorai lettünk. A 2013 végén megvalósult SONY – JUKI összeolvadás következtében jelenleg a korábban gyártásba került Sony berendezések szerviz támogatását látjuk el Európában.

2011 óta képviseljük a KIC International nevű amerikai céget, akik hőprofilmérőket és reflow monitorozó rendszereket gyártanak.

2012-től vagyunk a nagymúltú svájci TELSONIC Ag cég képviselete. A cég ultrahangos hegesztő berendezéseket (fém-, illetve műanyag hegesztés) és kiegészítőit gyártja.

2013-ban elkezdtük a közös munkát a belga IPTE-vel, amely automatizálási megoldások mellett teszterek, nem szabványos beültetők, paneldarabolók és jelöléstechnikai berendezések (lézer, címkézés) gyártásával foglalkozik.

2015-ben kapcsolatba léptünk a taiwani TRI Inc. céggel, amelynek optikai teszter üzletágát képviseljük, úgymint forraszpaszta ellenőrző (SPI), automatikus optikai ellenőrző (AOI), és röntgen ellenőrző berendezés (AXI). Fenti eszközök különböző változatait kínáljuk, attól függően, hogy vevőink milyen tesztelési (2D-3D), illetve gyártási koncepciót (in-line, offline) követnek.

Szintén 2015 során léptünk kapcsolatba a svájci LAVORTEC-el, aki SMT gyártás gyártó eszközeinek (például stencil printer, hullámforrasztó, diszpenzer, bevonatoló) és segédberendezéseinek (BGA javító állomás, paneldaraboló, paszta keverő, stb.) forgalmazására és támogatására specializálódott. A termékek jelentős része kínai gyártású, európai sztenderdeknek megfelelő biztonsággal és paraméterekkel.

2016 tavaszán kezdtük el a SMT reflow kemencék forgalmazását és szervizelését. A reflow gyártók közül talán a leginnovatívabb cégként számon tartott SMT Wertheim termékei között találhatunk vákuumos megömlesztő, kikeményítő (UV, IR, meleg levegős) kemencéket, valamint speciális hőkamrákat is.

Egyedi automatizálás területén is kínálunk megoldásokat, melyekbe külföldi partnereink mellett magyar vállalkozásokat is bevonunk. Kisebb feladatok (egy-két folyamatlépés kiváltása) mellett, teljes cellák és/vagy gyártósorok tervezését, kialakítását és legyártását is vállaljuk.

Tevékenységünk folyamatosan bővült, így ma már nemcsak mérnöki tanácsadással és kereskedelemmel foglalkozunk, de az általunk képviselt gyártók berendezéseinek szerviz ellátásával és szakmai tanácsadással is állunk partnereink rendelkezésére. Péceli bemutató szobánkban egyes termékek megtekintésére és kipróbálására is van lehetőség.